Lehed

laupäev, 4. aprill 2015

Imelised paberlilled


Täna oli Rattakirjas lilleväli. Tartust tuli naisi koolitama Irina Jelagina, kes on spetsialist paberlillede valmistamise alal.

Koolitusele oli tohutu tung, mistõttu koolitaja võttis ette kaks gruppi. Hommikul alustasime esimese satsiga, sinna kuulusin ka mina, mistõttu tean oma grupi emotsioone.


Rahvas oli väga rahul, sest tegemist oli millegi uudse ja omanäolise tehnikaga, mille tulemus on silmnähtavalt ilus.

Ilu selle kõige ehtsamas tähenduses, sest lilled mille me kolmel erineval moel valmistamise, peegeldasid tulemust.


Irina jagas nippe, mida tasub paberlillede valmistamisel meeles pidada. Meelde jäi, et vana hea akvarellipaber, mida saab igatepidi toonida, ajab suurepäraselt asja ära. Akvarellipaberi toonimisel võib kasutada nii munavärvimistablette, nii tavalist teed aga ka taimetõmmist. Värvilahuses leotades tekivad akvarellipaberile huvitavad mustrimängud, mis jätavad kohati vanaaegse ja kulunud ilme.


Nagu ma mainisin, tegime paberlilli kolmes tehnikas: kuiv, märg ja kortsutamine.

Lühidalt võin öelda, et märgtehnika jaoks läheb vaja spetsiaalset elektrilist tööriista (meenutab tinutuskolbi), mis on küll kallis, kuid sellega säästab tohutult aega ja seda on nii lihtne käsitleda.


Kuivtehnikas peab lilli spetsiaalse pulgaksese abil veidike rohkem kratsima, kuid lõppkokkuvõttes ajab asja ära. See sobib neile, kes oma tarbeks lilli teevad.


Lillede kortsutamine oli jälle uskumatult lihtne moodus teha näiteks nartsisse. Akvarellipaberist välja lõigatud märjad lille kroonlehed kortsustati küüne abil lihtsalt kokku.

 
Lõpetuseks sai igaüks proovida omale teha šokolaadipaberiümbrist. Kõigil valmisid väga kenad šokolaadid ja talvel asendab selline kingitus väga edukalt päris lille.









Aitäh Irinale!

1 kommentaar: