Lehed

neljapäev, 6. veebruar 2014

Nässuläinud valged sõrmikud


See on lugu sellest, kuidas vahel läheb suur vaev aia taha.

Eelmisel sügisel sai kindakudumise kursusel harjutatud randmekudumise erinevaid võtteid. Pitsilist rannet oskasin juba varasemast, kuid vitste ja keerdude kudumine oli minu jaoks uus teema. Samuti oli uudne teema vikeldamine.

Otsustasin kohe oma teadmised kududa sõrmikuks. Kuna roosimine tundus mulle kohe alguses raske, eriti mustri paigutamise osas täpselt sõrmiku keskele, siis peale mõningate ridade läbi kudumist loobusin. Otsustasin, et roosin hiljem nõelaga mustri peale.


Sellest hetkest läks pahasti kui otsustasin kindad läbi pesta. Mingil seletamatul põhjusel hakkas nii sinine kui punane värv andma värvi ja kogu valge sõrmik oli rikutud. Ja miskipärast ainult üks sõrmik! Proovisin igatepidi värvi maha pesta, kuid lootusetult.


Tundsin sügavat kurbust, sest kuidagi nii palju vaeva nägin nende sõrmikute kudumisega. Otsustasin, et ehk annab tikkimisega kindaid kuidagi parandada. Mustri valisin raamatust Eesti tikand 2 ja aluseks oli Tarvastu Mulgi räti maalikiri.

Tulevikus tuleb hoolsam olla valgete kinnaste pesemisega.





6 kommentaari:

  1. Kuidas saavad nii ilusad asjad olla nässuläinud?! Protesteerin ja esitan appellatsiooni antud postituse pealkirja korrigeerimiseks. Minu ettepanek: "Päästetud valged sõrmikud"

    VastaKustuta
  2. Kaunid kindad.
    Olen eelkõnelejaga 100% nõus, need ei ole nässuläinud kindad. :)

    VastaKustuta
  3. Ei saa kohe mainimata jätta, et võib-olla pidigi nii minema, sest muidu ei oleks seda roosimist kinnastele tulnud ja selliselt on nad kohe eriti ilusad :)

    VastaKustuta
  4. Sul võiks neid asju rohkem metsa minna - tuleks veel efektseid lahendusi. Super!

    VastaKustuta
  5. Ja nässuläinud kinnastest said erakordselt kaunid ja omanäolised kindad!

    VastaKustuta
  6. Minu meelest ka imekaunid kindad. Olen ise ka vaadanud, et kui miski tore tavaline hakkab untsu minema, siis mõningase leiutamise ja pingutamise tagajärjel võib sellest midagi imelist sündida. Lisaks teadmised ja erilised kogemused tegijale. Need kindad on ka üks näide sellest. Tuli sellinegi mõte, et kas käsitöistel esemetel nagu neilgi kinnastel on ka oma iseloom - ja vahel nad tahavad rohkem tegelemist. Nagu lapsed ikka.

    VastaKustuta