Lehed

laupäev, 2. märts 2013

Pudeli lõikamine klaasinuga kasutamata


Internetiavarustest leiab imeilusaid pudelilampe (googli otsing bottle lamp). Eemaldades pudelipõhja saab teha küll elektrilisi- ja õlilampe, samuti teeküünlahoidjaid. Veel saab ilusa kujuga lõigatud pudelitest teha vaase.


Kuidas aga lõigata nii, et ei peaks kasutama klaasinuga. Hüva nõu jagas TrashPeaches oma Youtubi kontol, kus kõik on imelihtne.

Vaja läheb:
- õhema klaasiga pudelit
- küünelakieemaldajat
- puuvillast nööri
- tikke
- anumat külma vee jaoks


Alguses tuleb puuvillane nöör mässida 5-6 korda ümber pudeli, sõlmida ja video järgi tuleb see eemaldada ning kasta küünelakieemaldajas. Mina niisutasin ettevaatlikult nööri otse pudeli peal. Seejärel tuleb olla tähelepanelik ja süüdata nöör, mis võib alguses üsna suure leegiga põlema minna.


Keerutades pudelit peab nöör ilusasti ära põlema ja kohe kiiresti tuleb pudel sutsata eelnevalt ettevalmistatud  jääkülma veenõusse. Käib kraksatus ja klaas lendab küljest. Kui on õhuke klaas, siis võib tulemus üsna hea tulla. Paksema klaasi korral hakkab pragunemiskoht jonnima ja füüsikalised jõud teevad oma töö.


Kindlasti peab lõpetuseks lõikekoht üle lihvima, sest see on äärmiselt terav. Millega lihvida, siinkohal jään vastuse võlgu, sest kavatsen seda tööd teha hiljem õues. Eeldan, et seda saab teha spetsiaalse liivapaberi või mingi muu lihvijaga.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar