Lehed

pühapäev, 5. august 2012

Hoidised ja hoidistesildid


Kui mõni arvas, et eelmistel aastatel oli hea marjasaak ja pidi muudkui keetma moosi ja mahla, siis see aasta on ilmataat tõesti helde olnud ja lasknud marjadel suurtes kogustes küpseda. Minul on küll eelmiste aastate hoidiste kogus võrreldes selle aasta kogusega lausa poisike!

Kui maasikaaeg lõpuks läbi sai, olin ma tõesti tüdinenud, sest marju oli nii palju, et ei osanud mitte midagi nendega peale hakata - sügavkülm oli täis ja moosi oli juba nii palju keedetud, ka võõrad ei tahtnud enam. No kuidas sa ikka lased marjadel raisku minna, ikka korjad ja jälle keedad.

Kohe tulid peale sõstrad ning kirsid. Ja jälle suurtes kogustes...



Et moosid keldris korralikult rivis oleks, siis heaks abimeheks on purkidele kleebitud sildid. Kellel muidugi aega on, see näeb vaeva ja maalib ise, kes kritseldab midagi niisama paberile.

Kõige lihtsam variant ja kui ikka väga kiireks läheb kätte, siis saab sildid arvuti abil kujundada või lausa alla laadida. Jääb vaid liimimiserõõm.


Ka lapsed ei ütle ära koostööst, tuleb vaid paber ja pliiats ette anda. Sildid tulevadki siis väheke omapärased,  näiteks leidisin ühelt vanalt moosipurgilt lapse kirjutatud sildi Mustsõstramoos, sõna kubises vigadest aga see tegigi asja lõbusamaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar