Lehed

neljapäev, 1. märts 2012

Soe kampsun suurele tüdrukule

Palju on ju arutletud, et tänapäeval saab poest odavamalt kapsiku kätte kui hakata ise tegema või veelgi enam - lasta endale kududa. Ja, lihtne on see neil, kes on enam-vähem standardmõõtu. Aga kui oled sale ja tahad ümber keha mõnusat paksu sooja kapsunit, ega siis ikka ei leia küll. Ja teiseks, kas ikka saab odavamalt? Kui ostad ikka heast materjalist kapsuni, siis pole see odav ühti!

Sain eelmine nädal valmis kapsuni oma kolleegile - noorele, ilusale, saledale. Lõngavaliku tegi ta õnneks ise. Tahtsin, et ta seisaks lõngariiulite vahel ja langetaks valiku vastavalt oma rahakotile. Hoiatasin teda, et paks lõng on kallis. Hea meel oli, et see teda ei heidutanud ja nii ostis ta Karnaluksist korraliku "köie".

Kuna kolleegi näol on tegemist pigem sportliku naisega, siis sai langetatud  lihtsa mustri kasuks - ei mingit pisti ega palmikuid. Kudumine kaheksaste varrastega läks nii kiiresti, kuigi kätele oli see alguses väsitav. Võib-olla oleks pidanud rahulikuma tempo valima. Kõige naljakam oli vahepeal enda pitskampsunit kududa. Neljased vardad tundusid siis nii imepeenikesed.

Võõrastele kududes on ikka väike kartus, kuidas hakkab valmistoode seljas istuma, aga lõpptulemus oli hea. Istus seljas nagu valatud!

Ja Anni sai omale sooja kapsuni varakevadeks.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar