Lehed

neljapäev, 1. detsember 2011

Lõhnakottide valmistamine

Nii nagu värve peetakse ka lõhnu inimese heaolu juures väga tähtsaks. Kuidas aga hea lõhn püsiks toas või riidekapis? Üks võimalustest on õhku pidevalt lõhnastada või hoopis valmistada lõhnakotikesi, mis vaikselt meeldivat aroomi eritab.

Osalesin möödunud laupäeval aroomikotikeste meisterdamise kursusel ja ütlen, et selline tegevus on mulle meeltmööda. Esiteks see matejali rohkus, mida saab ära kasutada: kangad, nööbid, paelad, lindid, vilt, pärlid jne jne. Erikujuliste aroomikottide peale võib tikkida, viltida, õmmelda, kombineerida erinevaid tehnikaid - ükskõik mida, sest lõppkokkuvõttes jääb kõik see kena.

Peale seda kui kotikesed olid valmis ja hakkas juba äärte viimistlemine, tuli lisada sisu - riisi ja lõhnastatud kuivanud roosilehti. Erinevad lõhnad kippusid kohati õhus juba üsna vängeks minema ja seepärast tuli alati kõik lõhnastatud esemed koheselt kilekotti sulgeda.

See oli vahva tegevus ja mina jõudsin paar kotti ka valmis teha. Et pakutud aroomiõlid ei olnud mulle meeltmööda, siis hakkasin poodides vaatama, mida pakutakse. Ütlen, et on vägaväga meeldivaid lõhnaessentse. Nüüd vaja kotikesed uuesti üle lõhnastada ja riiete juurde riputada.










2 kommentaari:

  1. Tere. Kus Te neid vahvaid kursuseid välja võlute?

    VastaKustuta
  2. Igasugu õpitubasid tehakse igal pool päris usinasti. Mulle tundub, et koht, kus avalik käsitööelu on soiku jäänud, on Lääne-Virumaa...

    VastaKustuta